Radiatoare Vehicule

ROMRADIATOARE SA are o traditie de peste 60 de ani in proiectarea, productia si comercializarea schimbatoarelor de caldura pentru vehicule, atat pentru prima dotare cat si ca piese de schimb.

Produsele noastre acopera o gama larga de aplicatii: autoturisme, vehicule industriale, tractoare si utilaje agricole si forestiere, utilaje de constructii, locomotive, vehicule militare, si multe altele.

Radiatoare Industriale

De mai bine de 50 ani, ROMRADIATOARE SA si-a cladit un renume in proiectarea si productia unei largi game de schimbatoare de caldura cu diverse aplicatii industriale.

Solutiile noastre au deservit clienti din industrii precum generarea de energie, extractia de petrol si gaze, industria miniera, constructia de masini si utilaje, industria navala, industria producatoare de ciment, industria chimica, si multe altele.
Piese si Structuri Metalice

ROMRADIATOARE SA dispune de inalte competente de proiectare si executie a pieselor metalice si a structurilor sudate (debitari laser si punch press, presa de indoit tabla, prelucrari mecanice CNC, presaj, sudura MIG/MAG, TIG, etc.)

09.06.2016

ROMRADIATOARE S.A. a finalizat, la sfarsitul lunii aprilie, implementarea proiectului de investitii “Green Business for Increased Competitiveness”.

Investitiile realizate au constat in achizitia si punerea in functiune a: -31 de utilaje si echipamente moderne, care au crescut calitatea produselor si performantele de mediu in procesele de productie; -Doua softuri de...[detalii]


18.01.2016

ROMRADIATOARE S.A. BRASOV: LANSARE CONCURS DE OFERTE PENTRU FURNIZARE ECHIPAMENTE DE EVACUARE SI FILTRARE GAZE

ROMRADIATOARE S.A. anunta lansarea concursului de oferte pentru dimensionarea, specificarea, furnizarea, instalarea si punerea în functiune a trei echipamente de filtrare si evacuare a gazelor, in cadrul proiectului Green...[detalii]


29.12.2015

ROMRADIATOARE S.A. BRASOV: LANSARE CONCURS DE OFERTE FURNIZARE PRESA CNC DE INDOIT TABLE, TIP ABKANT/PRESS BRAKE

ROMRADIATOARE S.A. anunta lansarea concursului de oferte pentru furnizarea unei prese CNC de indoit table, tip abkant/press brake, in cadrul proiectului Green Business Development for Increased Competitiveness, sustinut din...[detalii]


Rezultate de la 1 la 3 din 28
<< Prima < Precedenta 1-3 4-6 7-9 10-12 13-15 16-18 19-21 Urmatoarea > Ultima >>

Istoric
 

85 DE ANI DE EXPERIENTA INDUSTRIALA SI KNOW-HOW TEHNOLOGIC

Istoria ROMRADIATOARE incepe in 1926, anul in care grupul "Industria Sarmei S.A” infiintează in Brasov o fabrica cu numele de “Ancora Romana”, avand ca obiect de activitate productia de cabluri de tractiune din otel si  mai tarziu, de cabluri conductoare din aluminiu.


Productia de radiatoare incepe in 1961, prin preluarea sectorului de radiatoare al Uzinei de Tractoare Brasov (UTB), ocazie cu care denumirea de “Ancora Romana” este schimbata in  “Fabrica de Radiatoare si Cabluri Brasov”. Fabrica incepe sa furnizeze radiatoare pentru  intreaga  industrie constructoare de masini din Romania, echipand automobile, camioane, autobuze,  tractoare, locomotive Diesel, instalatii de foraj sau grupuri stationare, din care mare parte erau  destinate exportului.

Dupa transferul integral al productiei de cabluri in 1980 catre Intreprinderea Mecanica Bistrita, societatea continua asimilarea de noi tipuri si tehnologii de radiatoare, ajungand in 1989 la o capacitate de productie de peste 7000 tone de radiatoare anual.


In 1991 societatea isi schimba denumirea in ROMRADIATOARE. Tot in aceasta perioada incepe  asimilarea de radiatoare ca piese de schimb pentru export, pentru diverse marci de autoturisme.  Gama de produse si aplicatii incepe sa se diversifice dupa 1994, incluzand, pe langa produsele  traditionale,  instalatii de aer  conditionat si calorifere.

In 1995, ROMRADIATOARE este privatizata, prin vanzarea actiunilor catre salariati. Anul 1997 marcheaza initierea unui parteneriat cu Renault Trucks, vizand productia de piese stantate pentru prima dotare.


In urmatorii ani, societatea a cautat sa isi adapteze oferta de produse si modelul de afaceri la noile conditii de piata (deschiderea catre piete externe, aparitia competitorilor straini, declinul industriei constructoare de masini locale). Valorificand experienta acumulata in proiectare si dezvoltare, precum si abilitatile personalului cu inalta calificare tehnica, ROMRADIATOARE a schimbat accentul de la productia in serie mare a radiatoarelor auto, catre proiectarea si fabricarea de schimbatoare de caldura specializate si de sisteme complete de racire, pentru o gama mult mai larga de aplicatii decat in trecut.

In 2008 SIF Transilvania S.A. devine actionar majoritar la ROMRADIATOARE, sustinand, prin investitii in tehnologie, noile directii de dezvoltare ale societatii.

 
INFORMATII DE CONTACT
ROMRADIATOARE S.A.
Str. Zizinului Nr. 113A 500407 - Brasov, Romania
Tel: 0040-268-317550
0040-268-313500
Fax: 0040-268-317500
0040-268-317600
E-mail: romradiatoare@
romradiatoare.com