• ROMRADIATOARE S.A. - Peste 90 de ani de experienţă industrială

Peste 90 de ani de experienta industrialaISTORIA COMPANIEI

1926

“Ancora Romana”

Istoria ROMRADIATOARE incepe in 1926, anul in care grupul “Industria Sarmei S.A” infiintează in Brasov o fabrica cu numele de “Ancora Romana”, avand ca obiect de activitate productia de cabluri de tractiune din otel si mai tarziu, de cabluri conductoare din aluminiu.
1961

“Fabrica de Radiatoare si Cabluri Brasov”

Productia de radiatoare incepe in 1961, prin preluarea sectorului de radiatoare al Uzinei de Tractoare Brasov (UTB), ocazie cu care denumirea de “Ancora Romana” este schimbata in “Fabrica de Radiatoare si Cabluri Brasov”. Fabrica incepe sa furnizeze radiatoare pentru intreaga industrie constructoare de masini din Romania, echipand automobile, camioane, autobuze, tractoare, locomotive Diesel, instalatii de foraj sau grupuri stationare, din care mare parte erau destinate exportului.
1980

Peste 7.000 tone de radiatoare anual

Dupa transferul integral al productiei de cabluri in 1980 catre Intreprinderea Mecanica Bistrita, societatea continua asimilarea de noi tipuri si tehnologii de radiatoare, ajungand in 1989 la o capacitate de productie de peste 7000 tone de radiatoare anual.
1991

ROMRADIATOARE S.A.

In 1991 societatea isi schimba denumirea in ROMRADIATOARE. Tot in aceasta perioada incepe asimilarea de radiatoare ca piese de schimb pentru export, pentru diverse marci de autoturisme. Gama de produse si aplicatii incepe sa se diversifice dupa 1994, incluzand, pe langa produsele traditionale, instalatii de aer conditionat si calorifere.
1995

ROMRADIATOARE S.A. este privatizata

In 1995, ROMRADIATOARE este privatizata, prin vanzarea actiunilor catre salariati. Anul 1997 marcheaza initierea unui parteneriat cu Renault Trucks, vizand productia de piese stantate pentru prima dotare.
1996

Proiectarea si fabricarea de schimbatoare de caldura specializate si de sisteme complete de racire

In urmatorii ani, societatea a cautat sa isi adapteze oferta de produse si modelul de afaceri la noile conditii de piata (deschiderea catre piete externe, aparitia competitorilor straini, declinul industriei constructoare de masini locale). Valorificand experienta acumulata in proiectare si dezvoltare, precum si abilitatile personalului cu inalta calificare tehnica, ROMRADIATOARE a schimbat accentul de la productia in serie mare a radiatoarelor auto, catre proiectarea si fabricarea de schimbatoare de caldura specializate si de sisteme complete de racire, pentru o gama mult mai larga de aplicatii decat in trecut.
2008

SIF Transilvania S.A. devine actionar majoritar al ROMRADIATOARE S.A.

In 2008 SIF Transilvania S.A. (Transilvania Investments Alliance SA) devine actionar majoritar la ROMRADIATOARE, sustinand, prin investitii in tehnologie, noile directii de dezvoltare ale societatii.
2009

Achizitionare ERP sistem integrat de gestiune a societatii

Proiectarea este realizata cu Solid Works. Dezvoltare racitoare industriale.
2010

Romradiatoare isi concentreaza activitatea pe proiecte specializate

Proiecte de dimensiuni mici si medii, cu aplicatii in procese industrial, in generarea de energie, feroviare, maritime, extractive, industria de aparare precum si alte aplicatii comerciale.
2012

Punere in functiune centru de prelucrare HAAS

Realizare intercoolere pe tehnologie brazata incorporate, realizare table coolere cu o lungime de 5m in tehnologia teava de cupru/ aripioara de aluminiu.
2013

Romradiatoare face investitii pentru un nou segment de productie – unitati de schimb termic

2014

Incepe implementarea proiectului de investitii 'Green Business for increased competitiveness'

Achizitia si punerea in functiune a 31 de utilaje si echipamente modern care au crecut calitatea produselor si performantele de mediu in procesele de productie.
2015

Incepe constructia unei hale noi de productie de cca. 1300 mp si modernizarea celor existente

Incepand cu 2015 Romradiatoare sustine echipa BlueStreamline – The Racing Team of “Transilvania University of Brasov” prin executia schimbatorului de caldura ce doteaza monopostul BS14.
2016

Instruire si inceperea implementarii Lean Manufacturing

2017

Linie noua de asamblare unitati termice

2018

Continuare implementare Lean Manufacturing si cresterea capacitatii de productie pentru segmentul piese metalice

DescoperitiVALORILE NOASTRE

VIZIUNEA NOASTRA

Sa devenim furnizorul pentru producatori de echipamente originale si alti clienti orientati catre tehnologie, in domeniul schimbatoarelor de caldura si al fabricarii metalului.

MISIUNEA NOASTRA

Sa dezvoltam parteneriate de lunga durata cu clientii nostri, asigurand in mod consecvent si rapid implementarea proiectului, timpi scurti de executie, calitate excelenta si preturi competitive.

CALITATE

Sa satisfacem asteptarile si cerintele clientilor nostri.

Sa imbunatatim continuu munca noastra, implementand masuri pentru a preveni defectele si a minimiza riscurile.

Consultati Certificarile Romradiatoare
STRATEGIA NOASTRA

Sa ne concentram pe acele proiecte in care abilitatile si capacitatile noastre pot aduce o valoare semnificativa clientului, astfel incat sa se poata dezvolta relatii de lunga durata si reciproc avantajoase.

Folosim abilitatile noastre de inginerie si echipamentele flexibile de productie pentru a asigura o baza de cost competitiva si timpi scurti de executie pentru cantitati de productie mici si medii.

Sa imbunatatim continuu abilitatile de management, aptitudinile tehnice si portofoliul de tehnologie pentru a oferi solutii inovatoare si eficiente pentru nevoile clientilor nostri.

DESCĂRCAȚI O PREZENTARE COMPLETĂ A SERVICIILOR ȘI CAPABILITĂȚILOR NOASTRE
Descarcă