• ROMRADIATOARE S.A. - Over 90 years of industrial experience

Tuburi Termice

ROMRADIATOARE PRODUCE TUBURI TERMICE DIN 2015

Tuburile termice sunt dispozitive de transfer termic cu o inalta conductivitate termica efectiva. Ele sunt constituite din incinte inchise ermetic, umplute, in conditii de vid, cu o anumita cantitate de fluid de lucru.
Astfel, tuburile termice utilizeaza caldura latenta de evaporare a unui fluid de lucru pentru a transfera caldura eficient, la o temperatura aproximativ constanta.
Cu astfel de tuburi pot fi realizate diverse schimbatoare de caldura, aer-aer, aer-lichid sau lichid-lichid. O parte din aplicatii se preteaza la medii  agresive, corozive, temperaturi ridicate, fluide cu impuritati.
Avantajele tuburilor termice sunt numeroase: capabilitate de transfer termic mare, fata de alte metode pentru aceeasi masa si gabarit; flexibilitate in configurarea suprafetei de contact cu sursa calda si peretele cald; transferarea caldurii fara o cadere de temperatura semnificativa.
Aplicatiile tuburilor termice sunt in microelectronica si in electronica de putere, in tehnica aerospatiala, in energetica, inclusiv in energetica nucleara, in imbuntatirea randamentului de transfer termic al sistemelor de racire-termostatare a diferitelor echipamente si in recuperarea de energie.

Cea mai importanta caracteristica a tubului termic este capacitatea ridicata de transfer de caldura.

Modul de lucru izoterm este o alta caracteristica importanta a tuburilor termice, datorita faptului ca fluidul de lucru lucreaza in vid. Un tub termic functioneaza izotermic pe intreaga lungime:

Tuburi termice - Romradiatoare

In Fotografia de mai sus, facuta cu camera cu termoviziune, se poate vedea ca temperatura de lucru este constanta pe intreaga lungime a unui tub termic de 11.5 m.

Aplicații tuburi termice