• ROMRADIATOARE S.A. - Peste 90 de ani de experienţă industrială

``Green business development for increased competitiveness``PROIECT NORWAY GRANTS

Proiect sustinut din fonduri acordate de catre Guvernul Norvegiei prin Granturile Norvegiene 2009-2014 in cadrul domeniului de finantare Inovare Verde in Industria din Romania.

PROIECT“Green business development for increased competitiveness”

Beneficiar: ROMRADIATOARE S.A., Brasov, Romania

Case number: 2014/113341

Valoarea totala a proiectului este de 932.940 euro, din care asistenta financiara nerambursabila maxim 460.000 euro, rata grant-ului fiind de 49.30%. Grantul reprezinta ajutor de stat conform ”Regulamentului Comisiei (CE) Nr. 651/2014 din 17 iunie 2014 – Ajutor pentru investitții regionale (Art. 13 și 14)

Case number: 2015/123262

Valoarea totala a proiectului este de maxim 180.000 euro, din care asistenta financiara nerambursabila maxim 90.000 euro, astfel:

  • Maxim 37.500 euro – ajutor de stat conform ”Regulamentului Comisiei (CE) Nr. 651/2014 din 17 iunie 2014 – Ajutor pentru investiții regionale (Art. 13 și 14),
  • Maxim 52.500 euro – Ajutor de minimis conform Regulamentului (CE) nr. 1407/2013 cu aplicarea Art. 107 și 108 asupra ajutoarelor de minimis din Tratatul asupra Funcționãrii Uniunii Europene.

Locul implementarii proiectului: ROMRADIATOARE S.A., Str. Zizinului 113A, Brasov, Romania

Termen de finalizare a implementarii proiectului: 30 Aprilie 2016

OBIECTIVELE PROIECTULUI

  • Imbunatatirea semnificativa a performantei de mediu a proceselor de productie ale ROMRADIATOARE S.A., prin implementarea de tehnologii si materiale inovative si prietenoase cu mediul
  • Cresterea semnificativa a capabilitatii si capacitatii de productie pentru game de produse mai prietenoase cu mediul

DESCRIEREA PROIECTULUI

ROMRADIATOARE proiecteaza si produce schimbatoare de caldura si sisteme de racire/incalzire, piese metalice si module asamblate. Prin implementarea de tehnologii inovative si prietenoase cu mediul in procesele de productie, si prin cresterea calitatii si ponderii produselor verzi in total portofoliu, compania isi va imbunatati semnificativ performantele de mediu, reusind astfel o mai buna aliniere cu asteptarile generale ale tuturor partilor interesate (clienti si furnizori, angajati, actionari, comunitate locala).

Proiectul va contribui astfel la cresterea competitivitatii ROMRADIATOARE S.A. la nivel national si European. Rezultatele scontate prin implementarea proiectului sunt: reducerea consumurilor de energie si gaze naturale in procesul de productie, reducerea consumurilor materiale, reducerea nivelului de zgomot si emisii nocive in atmosfera si in apele uzate, precum si cresterea ponderii locurilor de munca verzi din productie. Proiectul contribuie astfel in mod direct la reducerea disparitatilor economice si sociale in Spatiul Economic European (SEE), prin imbunatatirea protectiei mediului, cresterea capacitatii de productie pentru produse mai prietenoase cu mediul, scaderea nivelului emisiilor nocive in aer, apa si sol, precum si reducerea consumului de materii prime si energie in procesele de productie.

DESPRE FACILITATEA DE FINANTARE

Programul ‘Inovare verde in Industria din Romania’ este un program de dezvoltare a afacerilor avand drept scop cresterea competitivitatii intreprinderilor verzi, inclusiv ecologizarea industriilor existente, inovarea si dezvoltarea spiritului antreprenorial verde. Viziunea Programulului Inovare Verde in Industrie este: “Excelent pentru afacere si excelent pentru mediul inconjurator”. Toate proiectele care urmeaza a fi finantate prin acest Program trebuie sa vizeze ca rezultat final imbunatatirea performantei intreprinderilor in raport cu mediul inconjurator. Rezultatul specific planificat al Programului este: “Realizarea de oportunitati de afaceri ce contribuie la ecologizarea economiei europene”. Operatorul Programului este Innovation Norway, o entitate de stat subordonata Ministerului Norvegian al Comertului, Industriei si Pescuitului si Municipalitatilor Regionale Norvegiene. Oferirea celui mai inalt grad de transparenta, responsabilitate si eficienta a costurilor, precum si a principiilor de buna guvernare, durabilitatea proiectelor, egalitatea de gen si sansele egale sunt aspecte esentiale in implementarea Programului Granturile Norvegiene. Mai multe detalii despre program puteti gasi la pagina web www.norwaygrants-greeninnovation.no.

 

Prin Granturile Norvegiene si Granturile EEA, Norvegia contribuie la reducerea disparitatilor sociale si economice si la intarirea relatiilor bilaterale cu tarile beneficiare din Europa. Norvegia coopereaza indeaproape cu Uniunea Europeana in cadrul Acordului privind Spatiul Economic European (SEE). Pentru perioada 2009-14, contributia Norvegiei este de 1.7 miliarde Euro. Granturile sunt disponibile pentru ONG-uri, institutii academice si de cercetare, precum si pentru sectoarul public si privat in cele mai noi 12 tari membre ale UE, impreuna cu Grecia, Portugalia si Spania. Se prevede o ampla colaborare cu entitati norvegiene, activitatile putand fi implementate pana in 2016. Domeniile principale de sustinere sunt protectia mediului si schimbarile climatice, cercetare si burse de studii, societatea civila, sanatate si copii, egalitatea de gen, justitie si patrimoniu cultural. Mai multe detalii la www.norwaygrants.org  
DESCĂRCAȚI O PREZENTARE COMPLETĂ A SERVICIILOR ȘI CAPABILITĂȚILOR NOASTRE
Descarcă